Camo(uflage) rage!

Modetrends komen en gaan, ze wisselen zich met elkaar af en kunnen zomaar opkomen om na een seizoen weer in het niets te verdwijnen. De ene trend is een terugkomend verschijnsel, denk aan vintage fashion. En de andere trend is weer een totaal vernieuwende ontwikkeling. Hetgene waar ik het vandaag met jullie over wil hebben, is de Camo stijl. Het woord camo is een verbastering van het woord camouflage. Camo style wordt ook regelmatig beschreven als Army style of dus Camouflage look. Deze trend is nou typisch een voorbeeld van een al langer bestaand en eens in de zoveel tijd terugkerend verschijnsel in de fashion scene.

Kleding met leger patroon

Zoals jullie al begrepen hebben, gaat het hier om kledingstukken met het patroon wat soldaten krijgen voorgeschreven wanneer zij in functie zijn. Dit patroon, ook wel schutkleur genoemd, komt natuurlijk perfect van pas wanneer de militairen verdekt zijn opgesteld in een bosgebied. Het officiële camouflage uniform bestaat uit 6 verschillende kleuren die niet geleidelijk in elkaar over lopen. De kleding werd destijds ontwikkeld met een lichte en goed ademende stof. Ook werd deze stof behandeld met permethrin, een insecten werend middel wat muggen tegen houdt. Lees alles over de officiële richtlijnen van een militair tenue. Een ruim aantal jaren geleden had niemand kunnen denken dat het patroon van een soldaten uniform zou uitgroeien tot één van de meest gedragen en waanzinnig populaire fashion statements van deze tijd!

Camo artikelen MyMenFashion

Ook wij van MMF zijn zeer trend gevoelig en vinden het camouflage patroon op kleding helemaal het einde. Hieronder zie je de producten die wij van deze stijl aanbieden. In de toekomst zullen we proberen jullie meer en zoveel mogelijk producten aanbieden met het army patroon! Want op dit moment is deze iconische stijl niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Kijk bijvoorbeeld een naar Camo jeans, Bomber jacket camo en Long capuchon coat. Deze lange jas heeft geen camouflage patroon, maar heeft wel de kleur army green!