Patched herenkleding

Het zal jullie niet ontgaan zijn, kledingstukken zoals bomber jackets, t-shirts en jeans met patches erop bevestigd. Dit is weer typisch zo’n rage die sinds z’n terugkomst vanuit de jaren 90, zorgt voor hysterie in modeland . Smileys, het logo van je favoriete band, een bakje friet, dit soort nostalgisch en vooral vrolijk te noemen embleempjes worden weer rijkelijk op kledingstukken geplakt. Maar de patches, ook wel badges of embleem logo’s genoemd, kennen een veel verder verleden dan alleen de jaren 90 van de vorige eeuw.

Geschiedenis

De oorsprong van de patches stamt al af van een tijd ver terug in de geschiedenis. In de 3e eeuw voor Christus repareerde mensen in het oude China hun kapotte kleding al met lapjes stof met opdruk. Destijds werd dit meer gezien als een teken van armoede. Men vond het er onverzorgd uitzien wanneer een kledingstuk uit verschillende soorten stof leek te zijn gemaakt. Later In de 13e eeuw droegen soldaten van het leger soort gelijke emblemen op hun oorlogskleding. Dit om nog meer het gevoel te hebben een eenheid te vormen. Wanneer in de 18e eeuw de industriële revolutie plaatsvond, werden de patches in plaats van handmatig, machinaal aangebracht aan kledingstukken. De patches werden steeds meer gehanteerd om rangen zoals politie en militairen aan te geven. Ook bijvoorbeeld de NASA kreeg zijn eigen embleem. Een voorbeeld van een patch vanuit een zeer onprettige tijd was de Jodenster, die Joodse mensen destijds verplicht op hun kleding moesten dragen. In de jaren 60 begonnen vooral jonge mensen weer zelf patches op hun kledingstukken te bevestigen. Dit om hun overtuigingen inherent aan de seksuele revolutie kracht bij te staan. Deze mensen die de hippies werden genoemd droegen vooral love & peace en flower power logo’s. Pas een decennium later werden de patches echt gezien als een modieuze uiting. Het fenomeen patch is tot op heden helemaal uitgegroeid tot een waar fashion statement!

MyMenFashion Patches

Ook wij als high fashion mannenkleding zaak zijn blij om jullie patched artikelen te mogen aanbieden. Kijk maar eens naar producten, zoals Patched T white, MyMenFashion splatter patched T, Bomber jacket patched en Patched shorts. Hou ons in de gaten voor meer mannen fashion, zoals de bomber jacket, het jean jacket en een jeans met de oh zo populaire patch rage!