Modetrends wisselen in rap tempo!


Je hoeft maar even met je ogen te knipperen en de fashion scene is alweer een ander of nieuw pad in geslagen. En ik zeg niet voor niets ander of nieuw pad. Ik zou bijna willen zeggen, gooi nooit meer een kledingstuk weg waarvan je denkt, ‘’Dit kan ECHT niet meer’’. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit kledingstuk over een paar jaar weer in de mode is. Lees dat ik het woord BIJNA gebruik want je hebt vast de ruimte niet om al je uit-de-mode geraakte kleding te verzamelen. Daar komt nog eens bij dat het vaak jaren duurt voordat een trend weer terug is. Desalniettemin zou ik willen adviseren om er zuinig en alert op te zijn wat je weggooit. Iedereen kent het oh zo populaire fenomeen vintage kleding! Een goed voorbeeld hiervan is de zogenaamde Nozem stijl. Het leren jasje met kraag (Biker jacket) met een wit T-shirt en spijkerbroek eronder. Deze stijl is een jaar of 30 uit de mode geweest en tot voor kort weer helemaal terug. Nog een voorbeeld is skinny jeans. Tot een jaar of 10 geleden kon dit absoluut niet! Nu zie je bijna alleen maar jongens in een skinny of tapered jeans lopen


Rits zonder doel

Neem bijboorbeeld deze rage. Een rits verwerkt in een kledingstuk, zonder doel. Long zipper T white en Long zipper T grey. Tenminste, dat zou je zeggen. Daar waar deze rits totaal niet functioneel zou zijn, heeft hij zeker een functie. En deze functie is (trom geroffel), Fashion! Als je goed om je heen kijkt, zie je het de hele dag om je heen, ritsjes aan de zijkanten van een T-shirt of bijvoorbeeld over de gehele voorkant van een sweatpants. Je kan je het zo gek niet verzinnen of de designers zijn er al mee aan de haal gegaan.

              

 

               


Neem fashion serieus

Ik zeg altijd geniet van de nieuwe trends, al is het soms even wennen. Zelf ben ik erg gevoelig voor modetrends. Ik kan iets afschuwelijk vinden om te zien, maar zodra deze look weer in de mode raak ben ik om haha! En neem fashion serieus, want het is toch belangrijk hoe je voor de dag komt en dat mensen kunnen zien dat je bewust bent van de tijdsgeest. Het kan het keerpunt tot succes zijn in bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek of het versieren van je lover!