Bomber jacket


Wat denken jullie dat de meest verkochte jas is van de afgelopen jaren? Dat moet de bomber jacket zijn. Deze jas soort is waanzinnig populair en niet meer weg te denken uit het tegenwoordige straatbeeld. De bomber jacket is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Iedereen houdt van deze jacket! Hij is heerlijk basic (past dus bij verschillende outfits) en is in allerlei uitvoeringen gefabriceerd. Voor ieder weertype is er een bomber op maat. Van oudsher is de bomber een zeer warm gevoerde jas. Deze beperking behoort volledig tot de verleden tijd met bijvoorbeeld Bomber jacket spring, uitermate geschikt voor de lente. Een voorbeeld van een zeer zeldzame bomber is Bomber jacket blue. Deze jas is uitgerust met een kraagje wat je omhoog kan zetten. Dit geeft een geweldige look. Door z'n stoere uiterlijk en geschiedenis zorgt de bomber jacket er voor dat de drager altijd serieus wordt genomen.

         

 

Geschiedenis

De oorsprong van de bomber jacket ligt in de jaren '50 en '60. Hij is ontwikkeld als jas voor Amerikaanse piloten van de luchtmacht en de Amerikaanse marine. Ze zijn toendertijd in eerste instantie geproduceerd in de kleuren zwart of olijfgroen. Dit zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de populairste kleuren. Van binnen hebben ze een goede vulling om de drager warm te houden bij de lage temperaturen op grote hoogte. De binnenkant van de jas had de kleur oranje. Dit was in het geval voor een noodlanding. De piloot kon de jas dan binnenstebuiten dragen om beter op te vallen. Vanaf die vroege jaren is de bomber jacket een terugkerend verschijnsel geweest. Zo is later gebleken dat hij niet alleen zeer innovatief en efficiënt tot z'n recht kwam op professioneel gebied. Maar ook in de modewereld heeft hij hoge ogen gegooid en uitermate scherpe doelen behaald. De echte bomber-rage kwam in een sneltreinvaart terecht toen eerst de punk-cultuur er mee aan de haal ging in de jaren '70 en iets later had je de gabber-cultuur in de jaren '90. Hier ontstond het begin van de mega-productie van de bomber jacket.

        


Bomber jacket gekte

Tegenwoordig maakt het niet meer uit tot welke subcultuur je wel of niet behoord, iedereen kan de bomber jacket dragen. Hij staat vanwege z'n brede geschiedenis lijn, tegenwoordig letterlijk bijna bij iedere outfit. Of je nou een Jeans, een sweatpants of een pantalon draagt, de bomber jacket volstaat z'n charme. Kortom, de bomber (jacket, jack of jas) is hot :)